Rólunk

( A Honlap fejlesztés alatt! )

Pamacs Passaui Magyar Óvoda és Iskola

Folyamatosan várjuk az egyesületünk által működtetett Pamacs Iskola foglalkozásaira az érdeklődő diákok jelentkezését. Jelenleg online tartjuk a foglalkozásainkat, a ‘pamacs’ napokon.

Tandíjunk 150€/tanév, jelentkezni a pamacs.passau@gmail.com címen tudtok.

Intézményünkben a magyar mint származási nyelvet, természettant, a honismeretet és a magyar történelmet egy óvodai és három iskolai csoportban folyamatosan oktatjuk a 2019/20-as tanévtől kezdve.

A konzuli modellnek megfelelően az oktatást rendszeresen látogató tanulók tanúsítványt kapnak a főkonzulátustól.

Kínálatunkból:

A gyermekek 0- 18 éves korig történő fejlesztése és tanítása. Az ehhez tartozó tankönyvek ingyenes biztosítása.

Folyamatos, egész éves online oktatás és kreatív foglalkozások.

Iskolai tanrendjeinket a Balassi Intézet jóváhagyásával készítjük.

Családi rendezvények a hagyományainkhoz igazodva.

Tapasztalattal, diplomával rendelkező pedagógusainkat lelkes szülők segítik.

Intézményünkben a magyar mint származási nyelvet, természettant, a honismeretet és a magyar történelmet egy óvodai és három iskolai csoportban folyamatosan oktatjuk 2019/20-as tanévtől kezdve.


Tanáraink, egyesületi vezetőink rövid bemutatkozása

A nevem Szántha Ottilia, a Pamacs Passaui Magyar Kulturális Egyesület tanára, és vezetőségének tagja vagyok. Korábban biológia és környezetvédelem szakos tanárként dolgoztam budapesti állami- és magániskolákban, valamint kiscsoportos tanulásmódszertani tanfolyamokat vezettem vállalkozóként óvodástól felnőttig minden korosztály számára. 6 éve élek Ausztriában 2 gyermekemmel, jelenleg az idősgondozásban dolgozom.

Boldog vagyok, hogy szabadidőmben a környéken élő magyar családok gyermekeivel gyakorolhatom hivatásomat. Hogy valójában ki vagyok? Az vagyok, aki mindig figyel rád, akivel bármit megoszthatsz, és aki addig nyughatatlan, míg nem segít rajtad, és újra mosolyogni nem lát.

Gyertek, tanuljunk együtt, és élvezzük egymás társaságát!


Vida Zsófia vagyok, első éves, kultúrgazdaságtan-szakos egyetemi hallgató a Passaui Egyetemen. Tavaly érettségiztem Budapesten egy közgazdasági szakgimnáziumban.

A Pamacs hétvégi iskolában hon- és népismeretet tanítok, Ottilia és Viola tanárnők szakfelügyelete mellett. Saját iskolai élményeimre, valamint az egyetemen tanultakra is támaszkodva szeretném a gyerekek tudását számukra is élvezetesen, érdeklődésüket fönntartva fejleszteni.


Paulányi Viola Márta a nevem. Budapesten születtem, pedagógus vagyok. A magyar mint származási nyelv került a tarsolyomba. Hogy mi is az a tarsoly? Gyertek a Pamacsba, meg fogjuk ezt is tanulni.

Hétrét Kisképző kézműves foglalkozásainkon, mely 2020 őszén kelt életre, kis kezek nagy csodákat hoznak létre.

Gyere, legyél egyesületünk tagja, szeretettel várunk!

Viola

Az egyetlen igazi tanulás: a lényünkben szunnyadó tudásnak tevékennyé ébresztése.

Weöres Sándor


Dr. Król József vagyok, 2 általános iskolás lányommal és feleségemmel 2013 óta élünk Passauban. Szabadalmi mérnökként dolgozom egy, a mikroelektronikai ipart kiszolgáló gépgyártó cégnél.
Szabadidőmben, ha akad, szeretek olvasni, lányaimmal barkácsolni, reménytelenül öregnek tartott számítógépekbe új életet lehelni, fényképezni, utazni, tollaslabdázni, főzni, jókat enni, barátainkkal nagyokat beszélgetni.

A Pamacs Kulturális Egyesület elnökeként célom az egyesület tagjainak és támogatóinak alkotó energiáit mozgósítani, hogy jót, jól tegyünk: őrizzük és adjuk tovább anyanyelvünket, kultúránkat, mondáinkat, meséinket, hagyományainkat gyermekeinknek. Meséltessük a dédszülői, nagyszülői korosztályt, milyen volt az ő életük. Ismertessünk meg minél többet a világból magyarul is mind a picikkel, mind a nagyokkal.

Vallom, hogy mindenkinek, aki segíteni szeretné az egyesületi munkát, közösen találjuk meg testreszabott feladatát. Egyesületi elnökként szeretném, hogy bármilyen helyzetet ne gondnak és nehézségnek, hanem lehetőségnek, megoldható és megoldandó feladatnak lássak.

%d blogger ezt szereti: