Pamacs Baba-Mama foglalkozások és Óvoda

Eseményeink…

… hosszú sorával találkozhattok. Keressétek azokat a fb oldalunkon! Mazsolázzatok! 🙂 🇭🇺🍀❄️✂️🎨🖌📓 Fenti link a Mini Manó ‘A’ csoport foglalkozására mutat.

Pamacs az Instagramon

View this post on Instagram A post shared by Passaui Magyar Iskola (@pamacs_passaui_magyar_iskola) Fenti linken találjátok Instagram oldalunkat, sok fotóval és informácíóval. Érdemes kattintani!

Finommotoros készségek fejlesztése képekben #5

Szervusztok! Naponta bemutattunk Nektek egy ötletet, amit otthon ti is meg tudtok valósítani a gyerkőcök finommotoros készségeinek fejlesztéséhez. Fogadjátok szeretettel a sorozat utolsó képét! Papírtányérra, vagy kartonból kivágott körre piros és kék pöttyöket festünk. Ruhacsipeszeket csíptetünk a színekhez. Színt a színre.

Finommotoros készségek fejlesztése képekben #4

Szervusztok! Naponta bemutatunk Nektek egy ötletet, amit otthon ti is meg tudtok valósítani a gyerkőcök finommotoros készségeinek fejlesztéséhez. Textilből vagy papírból kivágott egykezes kesztyűforma különböző színekben. Keesd a párját es tedd rá a kezedet! Valamint jobb és bal gyakorlása.

Pamacs ovi, mit, miért, kivel, kinek, hogyan?

Óvodai foglalkozásainkat (amint a koronavírus-világjárvány véget ér, s ismét szabad személyesen találkoznunk) az alábbi elvek vezérlik:
-értéket teremtünk és közvetítünk,
-biztonságérzetet nyújtunk szeretetteljes légkörben,
-foglalkozásainkkal gyermekeinket játékos munkájukkal élményekkel, érzésekkel gazdagítjuk,
-differenciáltan fejlesztjük minden egyes gyermek képességeit és készségeit,
-magától értetődően tiszteletben tartjuk a gyermek jogait, egészségét, érdeklődését, adottságait.

Játékosan, derűs hangulatú foglalkozásokon, mondókákkal, versekkel, mesékkel, népi játékokkal fejlesztjük a gyerekek képességeit, bővítjük nyelvtudásukat illetve így támogatjuk a magyar nyelv elsajátítását.
Bővítjük a gyerekek szókincsét, ügyelünk a magyar szavak és kifejezések helyes használatára és kiejtésére. Magyar nyelvű társaik körében gyermekeink nyelvhasználata tudatosabbá és magabiztosabbá válik.

Törekszünk arra, hogy a gyerekek örömmel járjanak foglalkozásainkra, azokon szívesen vegyenek részt.

Az óvodai foglalkozásokat tevékenység-központúan tartjuk, mivel a gyermek a világot nem mozaikszerűen, hanem komplex, összetett módon érzékeli, ezért az ismereteket összefüggéseiben tárjuk a gyermek elé.

Középpontba helyezzük a felfedező ismeretszerzést, az egyéni tapasztalást, vezetjük és segítjük a gyermeket cselekvésében, a világ megismerésében, a közvetlen tanulásban.

Az óvodai foglalkozások témáját a természet körforgásához, a magyar ünnepekhez és hagyományokhoz, a naptári év múlásához igazítjuk.

Kölcsönösen őszinte kapcsolatra törekszünk a szülőkkel, mert hisszük: a nevelés csak akkor lehet eredményes és sikeres, ha a szülő, a gyermek és az óvónő harmonikusan, egymást segítve és tisztelve működnek együtt.

Óvodai munkánk fontos eleme, hogy megismertessük a gyerekeket a magyar népi hagyományokkal, népdalokkal, hogy ötvözve a mai, modern világgal bennük is tovább élhessen a magyar népi kultúra, az összes szépségével, örömével, követendő példájával.

Az óvodai foglalkozásokat a hétvégi iskolával azonos időpontban, szombat délelőttönként tartjuk, 3-6 éves gyermekeknek, vegyes csoportban.

Mottónk:
Próbálunk teret engedni a gyermeki fantázia szárnyalásának.
A boldog gyermekkorért mi is felelősséggel tartozunk.
Minden gyermek értéket hordoz magában.
A szeretetteljes légkör kialakítása elsődleges szempont.
Célunk, hogy a ránk bízott gyerekek képességeit megfelelően fejlesszük.
Segítünk eligazodni a világ dolgaiban.

Várjuk jelentkezéseteket a passau.pamacs@gmail.com címre.

Dobák Lukács Nóra

óvodapedagógus
Pamacs Kulturális Egyesület elnökségi tag

Képkavalkádádunk 2020-ból.