Pamacs Baba-Mama foglalkozások és Óvoda

Pamacs Magyar Iskola – Passau

Minden hónap második, azaz páros szombatján várunk minden érdeklődőt a suliba! Legközelebb Május 7-én találkozunk az oviban és a suliban, a szokásos helyen. Passau, Altstadt, Gisela-Schulen Napközis terem. Várunk! Mert ‘pamacsosnak’ lenni jó! Nálunk minden tanítási nap nyílt nap❣️ Íme néhány fotó:

Passaui Mikulás Ünepség: December 4-én érkezik a Mikulás, a gyermekeket otthonukban keresi fel. 🎅🏻❤️🤍💚

Jelentkezni bármelyik fórumon tudtok. Szervusztok Gyerekek! 2021. december 4-én találkozunk! Mikulás Kedves Szülők és Gyerekek! Advent első vasárnapján karácsonyi hangulatban, élőzenével, forraltborral, gyerekpunccsal, harapnivalóval vártunk volna Benneteket a Jesuitengasse 5. szám alá, ezúttal a (fűtött) gótikus nagyterembe.🎄🎹🎻 🎶 Sajnos ez az összejövetel idén sem nem tartható meg. Így mi megyünk el hozzátok. 🙂 A Mikulás…

Pamacs ovi, mit, miért, kivel, kinek, hogyan?

Óvodai foglalkozásainkat az alábbi elvek vezérlik:
-értéket teremtünk és közvetítünk,
-biztonságérzetet nyújtunk szeretetteljes légkörben,
-foglalkozásainkkal gyermekeinket játékos munkájukkal élményekkel, érzésekkel gazdagítjuk,
-differenciáltan fejlesztjük minden egyes gyermek képességeit és készségeit,
-magától értetődően tiszteletben tartjuk a gyermek jogait, egészségét, érdeklődését, adottságait.

Játékosan, derűs hangulatú foglalkozásokon, mondókákkal, versekkel, mesékkel, népi játékokkal fejlesztjük a gyerekek képességeit, bővítjük nyelvtudásukat illetve így támogatjuk a magyar nyelv elsajátítását.
Bővítjük a gyerekek szókincsét, ügyelünk a magyar szavak és kifejezések helyes használatára és kiejtésére. Magyar nyelvű társaik körében gyermekeink nyelvhasználata tudatosabbá és magabiztosabbá válik.

Törekszünk arra, hogy a gyerekek örömmel járjanak foglalkozásainkra, azokon szívesen vegyenek részt.

Az óvodai foglalkozásokat tevékenység-központúan tartjuk, mivel a gyermek a világot nem mozaikszerűen, hanem komplex, összetett módon érzékeli, ezért az ismereteket összefüggéseiben tárjuk a gyermek elé.

Középpontba helyezzük a felfedező ismeretszerzést, az egyéni tapasztalást, vezetjük és segítjük a gyermeket cselekvésében, a világ megismerésében, a közvetlen tanulásban.

Az óvodai foglalkozások témáját a természet körforgásához, a magyar ünnepekhez és hagyományokhoz, a naptári év múlásához igazítjuk.

Kölcsönösen őszinte kapcsolatra törekszünk a szülőkkel, mert hisszük: a nevelés csak akkor lehet eredményes és sikeres, ha a szülő, a gyermek és az óvónő harmonikusan, egymást segítve és tisztelve működnek együtt.

Óvodai munkánk fontos eleme, hogy megismertessük a gyerekeket a magyar népi hagyományokkal, népdalokkal, hogy ötvözve a mai, modern világgal bennük is tovább élhessen a magyar népi kultúra, az összes szépségével, örömével, követendő példájával.

Az óvodai foglalkozásokat a hétvégi iskolával azonos időpontban, szombat délelőttönként tartjuk, 3-6 éves gyermekeknek, vegyes csoportban.

Mottónk:
Próbálunk teret engedni a gyermeki fantázia szárnyalásának.
A boldog gyermekkorért mi is felelősséggel tartozunk.
Minden gyermek értéket hordoz magában.
A szeretetteljes légkör kialakítása elsődleges szempont.
Célunk, hogy a ránk bízott gyerekek képességeit megfelelően fejlesszük.
Segítünk eligazodni a világ dolgaiban.

Várjuk jelentkezéseteket a passau.pamacs@gmail.com címre.

Dobák Lukács Nóra

óvodapedagógus
Pamacs Kulturális Egyesület elnökségi tag

Képkavalkádádunk 2020-ból.

%d blogger ezt szereti: